8407529Як повідомив комендант Львівщини Тарас Грень, станом на сьогодні жодних змін в умовах дотримання комендантської години в області немає.

Тарас Грень зазначив, що всі ймовірні нововведення залежать від повноважень та прийнятих нормативних актів. Питання введення штрафів за недотримання комендантської години і внесення змін в Кодекс про адміністративне правопорушення – це жодним чином не є повноваженням ні місцевої адміністрації, ні місцевої ради, повідомляє “Гал-інфо”.

“Так, на сьогодні, ці зміни розглянуті в першому читанні, але вони Верховною Радою ще не прийняті. Як наслідок, у нас адміністративної відповідальності за порушення комендантської години ще немає. Але я розумію, що все ж таки це питання на часі і рано чи пізно воно буде реалізоване”, – зазначив Тарас Грень.

Відповідно на Львівщині діє незмінна комендантська година з півночі до 5 ранку. В області діє моніторинг всіх виданих перепусток нового взірця, яких видали приблизно 31 тисячу.

“У нас є питання співпраці з правоохоронними органами, правоохоронці можуть в режимі онлайн звірити, видавалася перепустка, не видавалася, анульована, не анульована і тому подібне. Тобто співпраця є, і дякую Національній поліції, тому що все ж таки це є єдиним органом, який ці речі контролює і забезпечує виконання”, – підсумував Тарас Грень.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, на Великдень на Львівщині не передбачено змін у тривалості комендантської години.

«Через декілька днів ми будемо відзначати Великдень. Уже третій за час повномасштабної війни. Ворог не робить поправок на великі християнські свята. Від 2014 року, а від 24 лютого 2022 року й поготів, ми не раз пересвідчилися, що у нього нема нічого святого.

Тому усіх, хто живе чи гостює на Львівщині, прошу бути дуже уважними – як упродовж святкових днів, так і щодня», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Якщо ви маєте інформацію про підозрілих осіб, транспорт, предмети чи про те, що хтось хоче вчинити диверсію або терористичний акт на території Львівської області, одразу телефонуйте на гарячу лінію Управління СБ України у Львівській області: 032 261 61 43.

Також про підозрілі об’єкти та людей повідомляйте у Поліцію Львівської області: 102.

«Тривалість комендантської години у нашій області залишається незмінною – з 00:00 до 05:00. Це означає, що з 00:00 до 05:00 не можна перебувати на вулиці та у громадських місцях без спеціальних перепусток і документів, які посвідчують особу. Нехай прийдешній Великдень буде спокійним», – додав очільник області.