c6a81de1be 1 600xВ України вже понад 3 місяці триває проведення конкурсу на зайняття посади Директорів територіальних управління ДБР, який вже добігає до свого завершення. Згідно з діючим законом «Про Державне бюро розслідувань» внутрішні комісії Бюро оголосило конкурси на зайняття посад до семи територіальних управлінь, які розташовані в містах Києві, Львові, Хмельницькому, Миколаєві, Мелітополі, Полтаві, Краматорську. Планувалося залучити до ДБР нових та сучасних керівників, талановиту молодь, випускників вищих навчальних закладів, дати можливість їм будувати новий правоохоронний орган, але насправді список кандидатів рясніє з корупціонерів, які намагаються здобути своє місце «під сонцем» і залишитися «при кормушці». Про це повідомляє True.ua

ХТО ТАКИЙ МИКОЛА ДРУЗЮК?

Один з таких новий «старий» кандидат Друзюк Микола Васильович, який на даний час обіймає посаду керівниках Радехівської місцевої прокуратури Львівської області. Пана Друзюка Львівщина знає як найбільшого корупціонера, який тільки і чекає щоб очолити корупційні потоки регіону. Також він відомий, як людина, яка  фабрикувала справи проти автомайданівців на підтримку злочинної влади Януковича.

Є і інші цікаві факти, які стали надбанням громадськості про нового «старого» кандидата. В інтерв’ю журналістам НТА Микола Друзюк представив себе новою людиною з новим баченням. Але маючи стратегічні плани не пам’ятає елементарного, а саме про земельні ділянки, які є у власності. І головне, як будучи на державні роботі, пан Друзюк зумів заробити кошти для їх купівлі? 

Мабуть відповідь про статки прихована в іншому. Не є таємницею, що Друзюк Микола Васильович являється людиною Львівського кримінального авторитета на прізвисько «ПУПС» – Народний депутат України Кривецький Ігор Ігорович.

Варто зазначити, що Ігор Кривецький є керівником партії «Свобода», яка фінансується Російською Федерацією через підставні фірми, які знаходяться у Польщі. А після Революції гідності він призначив Генеральним прокурором України Олега Махніцького і спільно з ним «продавав» посади обласних прокурорів за мільйони доларів.

БІЗНЕС ІНТЕРЕСИ

Інтерес Кривецького у призначені Друзюка на посаду Директора територіального управління ДБР у м. Львові полягає у тому, що після призначення останнього можна буде отримати повний контроль над контрабандними потоками на митницях Західної України (Львівська, Закарпатська, Волинська), а не потрібних людей прибрати з свого шляху через замовні справи.

Варто заначити, що «ПУПС» вже намагався контролювати Львівську митницю через своїх псевдопатріотів – Громадську організацію «Розвиток громади», але завдяки принципової позиції окремих громадських організацій йому це не вдалося.

За інформацією з власних джерел, призначення Миколи Друзюка архіважливе та знаходиться на першому місці у пана Кривецького і він ні перед чим не зупиниться. Для цього він вже «купив» членів комісії, які будуть голосувати за Друзюка М.В. До речі, на днях відбулась нарада членів зовнішньої комісії. На ній ще до офіційного голосування визначено Друзюка переможцем конкурсу.

ДБР це …

Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції.

Державне бюро розслідувань вирішує завдання із запобігання, виявлення, припинення, розкриття і розслідування:

1) злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище відповідно до частини першої статті 9 Закону України «Про державну службу», особами, посади яких віднесено до першої - третьої категорій посад державної служби, суддями та працівниками правоохоронних органів, крім випадків, коли ці злочини віднесено до підслідності детективів Національного антикорупційного бюро України;

2) злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, заступником Генерального прокурора - керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури або іншими прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності детективів підрозділу внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України;

3) злочинів проти встановленого порядку несення військової служби (військових злочинів), крім злочинів, передбачених статтею 422 Кримінального кодексу України.