tramvaiУ Києві днями подорожчав проїзд у метро й наземному транспорті: «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, скільки коштує проїзд в обласних центрах країни. Можете скрипіти зубами від заздрощів до дешевизни проїзду в Дніпрі, Миколаєві та Житомирі або полегшено видихати, дивлячись на аналогічні ціни в столиці.

Почнемо з міст з найдешевшим на сьогоднішній день громадським транспортом. Рекордно низькі тарифи зберігаються в Дніпрі – в жодному іншому місті України вам не вдасться з вітерцем прокотитися трамваєм або тролейбусом лише за півтори гривні. Ціни на автобус також цілком гуманні – дві гривні за поїздку. Крім того, в Дніпрі наявне таке благо цивілізації, як метрополітен, проїзд у вагоні якого обходиться в ті ж дві гривні. Щоправда, у всьому дніпровському метро шість станцій – приблизно третина довжини однієї з гілок столичного метрополітену.

Наступними за дешевизною проїзду йдуть Миколаїв, Рівне та Житомир. Так, у Миколаєві та Житомирі проїзд на трамваї і тролейбусі обійдеться в 2 гривні. В ту ж суму встане поїздка на тролейбусі в Рівному, а ось квиток на автобус тут дешевший, ніж у Житомирі на 50 копійок – 2,5 і 3 гривні відповідно.

vartist proizduСередні тарифи на проїзд у Харкові, Запоріжжі та Одесі – наземний транспорт тут обійдеться в три гривні. Поїздка в харківському метро коштує на гривню дорожче, ніж в автобусі або тролейбусі.

Варто зазначити, що в дуже багатьох областях ціна проїзду на автобусі до недавнього часу перевищувала столичну й становила 4 гривні. Стільки квиток на автобус коштує в Києві, Львові, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Полтаві, Чернівцях та Краматорську.

Ціна проїзду на метро, тролейбусах і трамваях у Києві сьогодні найвища в Україні й становить 5 і 4 гривні відповідно. Щоправда, й довжина маршрутів громадського транспорту в Києві найбільша, плюс поїздка на метро дозволяє не втрачати час у заторах.

Слово і діло