top5Представляємо Вам новий огляд ТОП-5 антикорупційних подій Львівщини (19-31 грудня 2016 року):

1) Корупція на сертифікації ввезеного з-за кордону автотранспорту

Співробітники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Львівській області, Нацполіції та військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України затримали двох осіб керівної ланки НДІ та посередника в приміщенні держустанови. Про це повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

Правоохоронці припинили схему системного одержання неправомірної вигоди під час сертифікації ввезеного з-за кордону автотранспорту, яку організували посадовці науково-дослідного інституту. Один із заступників директора держустанови та начальник лабораторії за видачу сертифікатів відповідності транспортних засобів вимогам стандартів ЄВРО-5, що були ввезені на митну територію України, вимагали кошти. Правоохоронці вилучили 11,8 тисяч гривень, які вони отримали у якості хабара за видачу сертифікату відповідності.

2) Корупція на сертифікації якості насіння

Прокуратура скерувала до Шевченківського районного суду Львова обвинувальний акт відносно службовця управління контролю якості насіння Державної інспекції сільського господарства у Львівській області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. Вказаний службовець з метою отримання неправомірної вигоди, під час зустрічі прийняла пропозицію та обумовила із представником субʼєкта господарювання передачу їй грошових коштів в сумі 11 600 гривень за сприяння у видачі 98 сертифікатів якості насіння.

3) На Львівщині за корупцію звільнили 16 працівників фіскальної служби

Управління внутрішньої безпеки головного управління ДФС у Львівській області інформує, що впродовж поточного року в ході проведення заходів щодо запобігання та протидії корупції, в тому числі в рамках співпраці з іншими правоохоронними органами, виявлено 17 фактів кримінальних корупційних правопорушень вчинених працівниками органів ДФС у Львівській області.

4) Корупційна справа проти голови Бродівської районної ради

Бродівський районний суд розглянув справу 439/1579/16-п, правопорушником якої вважається голова Бродівської районної ради Євген Швед. Суть позову, як зазначено на сайті Бродівського районного суду, скоєння корупційного діяння, форма судочинства – справа про адмінправопорушення.

5) Антикорупційна акція на митниці

В рамках проведення заходів, спрямованих на протидію корупційним проявам на кордоні, а також з метою протидії втягування персоналу Держприкордонслужби в протиправну діяльність, в усіх пунктах пропуску на західній ділянці держкордону стартувала чергова антикорупційна акція під гаслом «Я не беру хабарів». Про це йдеться на офіційному сайті Держприкордонслужби.

ТОП складено за матеріалами zik.