Fasad15564514У липні минулого року Львівський обласний діагностичний центр провів закупівлю з «реконструкції будівель клінічного діагностичного центру по вулиці Пекарській 69-б з метою енергозбереження». У закупівлі взяли участь троє учасників: ТзОВ «Грандобуд-Престиж» з ціновою  пропозицією 7 млн грн, ТОВ «ТЕК-Гідроенергобуд», яке погодилось відремонтувати будівлі за 7,1 млн грн та ТОВ «Граніт УТОГ» з пропозицією 7,3 млн грн. Про це повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень.

За результатами відкритих торгів замовник підписав договір з компанією «ТЕК-Гідроенергобуд», відхиливши найдешевшу пропозицію ТзОВ «Грандобуд-Престиж» через відсутність сертифікатів працівників. ТОВ «ТЕК-Гідроенергобуд» зобов’язалось провести теплоізоляцію стін волокнистими матеріалами, утеплити фасади, продекорувати і пофарбувати внутрішні стелі та стіни. Вартість робіт за договором – 7 161 111 грн.

Як показав аналіз, ТОВ «ТЕК-Гідроенергобуд» не виконало вимоги замовника, а саме на підтвердження наявності сертифікованих спеціалістів, фірма-переможець надала копії сертифікатів архітектора та інженерів, які не є працівниками даного підприємства, про що свідчить штатний розпис ТОВ «ТЕК-Гідроенергобуд».

Сертифікати архітектора та інженерів, які надала компанія також не належать працівникам субпідрядних організацій, оскільки ТОВ «ТЕК-Гідроенергобуд» надало довідку про “незалучення субпідрядника”. У Львівському діагностичному центрі пояснили такий вибір переможця тим, що не вимагали від учасників торгів подання штатного розпису, тож не порівнювали ці два документи.

Натомість ТзОВ «Грандобуд-Престиж», яке пропонувало здійснити реконструкцію майже на 100 тис. грн дешевше було відхилене через відсутність таких сертифікатів у складі своєї тендерної пропозиції. ТОВ «ТЕК-Гідроенергобуд» зареєстроване у місті Городок та належить львів’янину Оресту Курець. Компанія також займалась реставрацією оранжереї ботанічного саду університету ім. І. Франка.

Ми надіслали звернення у Західний офіс держаудитслужби перевірити виявлені порушення та вплинути на замовника з метою недопущення їх надалі.