bookЗ нагоди Міжнародного дня дарування книги Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» запрошує всіх на акцію інтелектуальної доброти «Її величність Книга. Даруймо!», яка відбудеться завтра, 14 лютого 2018 року.

Про це повідомляється на сайті Львівської політехніки.

Місце проведення заходу – ауд. 226 головного корпусу Університету (вул. Ст. Бандери, 12). Початок о 14:00.

Цьогоріч львівські політехніки з нагоди Міжнародного дня дарування книги вирішили долучитися до міжнародної добровільної ініціативи, провівши акцію інтелектуальної доброти «Її Величність Книга. Даруймо!».

Адже дарунок книги – це заклик до інтелектуальної дружби, знак поваги і бажання зробити усіх мудрішими, а, значить, кращими й духовно багатшими.

Як розповідає директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська, «цього разу наші книги вирушать у дорогу до українських шкіл, товариств та освітніх закладів за кордоном. Всі вони – наші надійні партнери та активні учасники наших проектів. Першою ластівкою, яка долучилася до ініціативи, стала всесвітньовідома українська поетеса з Бразилії Віра Вовк, яка надіслала власні нові книги з проханням подарувати їх студентам Львівської політехніки. У заході, на якому піде розмова про Книгу, її значення для формування національних та суспільних цінностей, візьмуть участь видавці, журналісти, молодь».

Міжнародний день дарування книги шість років тому започаткувала американка Еммі Бродмур. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят у календарі. Цього дня зазвичай прийнято дарувати книжки один одному, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.

За додатковою інформацією звертатися за телефоном (+380) 258-01-51 або на e-mail press@miok.lviv.ua.