154Вчора у Львівській міській раді відбулось громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території у районі вул. Січових Стрільців, вул. Університетської, вул. Листопадового Чину, зокрема - зустріч з головним архітектором проекту. Мер Львова розповів, що з університетською спільнотою місто дебатує вже 2 роки щодо будівництва підземного паркінгу, інформує прес-служба ЛМР.

«З точки зору розташування – це ідеальне місце, бо будувати паркінг на відкритій площі легше, ніж щось придумувати інше. Ми дебатуємо з університетською спільнотою вже більше 2 років щодо будівництва паркінгу. Ми вийшли вже на перше громадське обговорення. Вчора послухали різні сторони. Пан Чаплінський отримав нові завдання і далі буде продовжувати цю роботу у тісній співпраці з університетською спільнотою. Без підтримки університету цього робити не можна. Ліворуч та праворуч університету машини вже паркують в три ряди. Як це унеможливити? Де інше місце, щоб збудувати паркінг в цьому ареалі? Архітектор міста має свою чітку позицію. Я вважаю, що вона має право на життя», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

З 23 січня до 19 лютого 2018 року тривають громадські обговорення, на які можна подавати свої пропозиції та зауваження.

Раніше Форпост писав "Комісія вченої ради ЛНУ ім. І.Франка висловилась «категорично проти» проекту реконструкції площі перед головним корпусом".