turist iz rossii prigovoren k bolshomu shtrafu za 1В області торік ознакували чотири туристичні шляхи. Це пішохідний шлях «До головного осередку пропаганди ОУН і УПА», «Росохацькі полонини», лижний шлях на гору Ільза, автомобільний туристичний шлях «Львів-Броди». Про це розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

«Одним із масштабних проектів було ознакування лижного шляху на гору Ільза. Унікальність самого маршруту у тому, що він поєднує у собі два найбільш затребуваних види туризму: піший та сезонний лижний. Для подолання маршруту від смт. Славське – г. Ільза і до с. Волосянка не потрібно особливої фізичної підготовки, відтак шлях добре підходить для будь-якої вікової категорії туристів, які захоплюються пішими чи лижними гірськими мандрівками. Протяжність усього шляху мальовничими карпатськими стежками - 8,7 км», - зазначила Наталія Табака.

Також в межах розвитку туристичної інфраструктури області управління розробило інтерактивну карту та облаштувало 121 пікнік-локацію.

Як наголосила Наталія Табака туристичні досягнення стали можливі, в тому числі, завдяки співпраці управління з науковим середовищем, яке продовжуватимуть і цього річ.

«Цьогоріч випускники магістри географічного факультету ЛНУ імені Івана Франка підготують свої дослідження в розрізі кожного району Львівської області. Для нас є дуже важливим такий підхід, де викладачі разом із студентами опрацюють кожен із районів, сформують туристичний продукт, виокремлять його тенденції для подальшого розвитку», - додала Наталія Табака.