888888888888888888888888882018 02 1288885.35.24888885 лютого відбулись громадські обговорення щодо простору навколо Львівського кіноцентру. У результаті реконструкції парку Горіховий гай там з’явиться освітлення, нові вуличні меблі та покращена інфраструктура для комфорту мешканців. Про це пише Tvoemisto.tv з посиланням на начальницю відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександру Сладкову.

«Для мешканців Львівський кіноцентр є досить важкодоступний. Тому ми хотіли розчистити та зробити комфортною та видимою алею, щоб нею можна було пройти в кіноцентр та щоб там не було страшно ввечері», – сказала вона.

444444444444444444444444442018 02 1244445.36.0444444Під час дослідження розробники проекту помітили, що мешканці використовують парк з транзитною метою. При цьому доріжки в парку незручні – тож було розроблено зонування та план розвитку парку таким чином, щоб транзит став комфортним.

«Передбачили створення в парку активних та спокійних зон, адже багато людей казали, що використовують час в гаю як можливість побути на самоті. Усі казали, що потрібне освітлення, бо увечері в парку страшно ходити. Там безумовно потрібні лавки, бо ті, що там є, – у поганому стані, на реконструйованій алеї та біля кіноцентру взагалі лавок немає, а потреба в них є велика», – додала вона.

Окрім того, у парку будуть встановлені бетонні клумби, що урізноманітнять простір навколо.

«Люди дуже часто не розуміють, що відбувається в кіноцентрі, отже ми вирішили встановити рекламну площину, що буде підсвічуватися, освітлювати простір навколо, буде закрита склом та належати кіноцентру», – додала вона.

Проект розробив Інститут просторового розвитку на замовлення ЛКП «Зелений Львів».

загрузка...