childrens dayУ Львові власники приватних садочків скептично відносяться до можливості державного фінансування. Про це на повідомила засновниця приватного дитячого закладу "Хеппі" Ірина Астахова.  

«Проект ніби, на перший погляд, виглядає гарно. Фінансування будь якого дитячого закладу, державного або приватного, то є добре. Але дивно, що все робиться без попередніх обговорень з власниками приватних закладів. Ніхто не цікавиться нашими проблемами, яка потрібна допомога нам, або батькам, які обрали приватний садок. Мене це трохи збентежило, бо є репутація садочку «Хеппі», яка створювалася роками, і участь в проектах, які робляться невідомо для чого, може цю репутацію підірвати.

Для мене це важливіше ніж фінансування від держави. Треба разом розробляти такий проект, прозоро та зрозуміло для всіх сторін. І в першу чергу для батьків. Треба збиратися та говорити про варіанти фінансування, чи потрібно воно взагалі, та що за цим стоїть. Треба говорити про спрощення ліцензування, санітарних норм. Про нові стандарти для забудовників садочків. Все настільки застаріле, що питання фінансування ну зовсім має бути не на першому місці в нашій справі», - говорить Ірина Астахова.

Нагадаємо, сьогодні на сесії ЛМР слухатиметься питання №23 «Про затвердження Програми надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам м. Львова приватної форми власності на 2018 рік». Проте не всі депутати підтримують дану ухвалу.