1449200Поруч із Стрийським ринком у центрі Львова планують звести торгово-офісний центр на 6 поверхів, а також багаторівневий наземний паркінг (5-6 поверхів). Про це йдеться опублікованому 15 лютого детальному плані цієї території (ДПТ). Ці плани ще мають пройти громадські слухання і затвердження виконкомом мерії. Про це повідомляє ZAXID.NET

Згідно з документацією, впритул будівлі на розі вул. Шота Руставелі та вул. Волоської передбачено будівництво надземного паркінгу. На першому поверсі цієї будівлі облаштують комерційні приміщення та вестибюль, інші 5-6 поверхів передбачені для паркінгу рампового типу. Тут хочуть облаштувати приблизно 180 паркомісць. ДПТ також передбачає облаштування заїздів та виїздів з будівлі.

1449200 1499112Будівлю на розі вул. Шота Руставелі та вул. Волоської планують реконструювати та передбачити вхід з вестибюлю першого поверху багаторівневого паркінгу. Головна архітекторка проекту Інеса Склярова уточнила, що після реконструкції поверховість цієї будівлі не зміниться.

У документації йдеться, що поруч із багаторівневим надземним паркінгом передбачено будівництво торгово-офісної будівлі на 6 поверхів, де також передбачений двоповерховий підземний паркінг на 88 машин. Якщо ж виявлять складні гідрогеологічні умови, то поверховість підземного паркінгу можуть зменшити до одного, де буде 50 паркомісць.

1449200 1499116Ініціатором розробки ДПТ є ПП «Мега-Тех», засновником якого є Дмитро Вітик. 26 лютого у великій сесійній залі Львівської міськради о 18:00 відбудеться зустріч з головною архітекторкою проекту Інесою Скляровою. З 15 лютого до 12 березня мешканці прилеглих будинків можуть подавати скарги та пропозиції до документації. Їх можна подати до відділу громадського партнерства «Секретаріату ради» ЛМР через ЦНАП.