15144154151416На місці довгобуду на вул. Княгині Ольги, 110, що колись належав Львівському автобусному заводу, хочуть звести багатофункціональний комплекс. Ця споруда розташована поруч із «Аквапарком» та ринком «Провесінь». Про це повідомляє Львівський портал.

Виконавчий комітет ЛМР сьогодні, 16 лютого, розглядав питання про видачу містобудівних  умов та обмежень для проектування будівництва ТзОВ «Західний інвестиційний союз» такого комплексу з  вбудованим підземним паркінгом. Аби звести цей комплекс, недобудовану споруду мають знести.

Проте члени виконкому утримались під час голосування за це питання. За словами міського голови Львова Андрія Садового, такий комплекс можна буде звести лише після вирішення питання із ринком «Провесінь», що розташований поруч із недобудовою.

«Ця ідея має право на життя, але за однієї умови. Перед цією будівлею є великий ринок «Провесінь». Якщо це все об’єднати, і це буде один красивий комплекс з площею перед ним, тоді так. А якщо далі лишається цей ринок у тому стані, в якому він є, а за тим ринком  буде збудований такий комплекс, то це категорично міняє візуалізацію цього об’єкту і створює там безлад», – зазначив мер міста.

Таким чином підприємство має узгодити із адміністрацією ринку та мерією комплексне  вирішення цього питання і винести його на розгляд виконкому.

Нагадаємо, що на цій ділянці у 70-х роках Львівський автобусний завод мав намір  збудувати будинок культури для своїх працівників. Тоді близько 30% споруди вдалося звести, проте з низки причин будівництво не завершили. Потім будівля багато разів перепродавалась, проте будівництво так і не завершили. ТзОВ “Західний інвестиційний союз” викупило цей довгобуд у 2010 році.