1439462222У Трускавецькій міській раді на нараді було піднято наболіле питання пільгового проїзду в міжміському транспорті для дітей з багатодітних сімей. Про це повідомляє Zik.

Як повідомив завідувач відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Роман Коваль, неодноразово до міської ради з проханням допомогти звертаються багатодітні сім’ї трускавчан. Згідно із законом, діти з таких сімей мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, але є чисельні випадки, коли водії нехтують обов’язками й дітей не везуть.

«Йдеться про міжміські перевезення, особливо сполучення Трускавець-Львів, однак й в інших напрямках не особливо бажають перевозити дітей безкоштовно», – розповідає Роман Коваль.

За його словами, діти без перешкод беруть пільгові квитки в касах, однак, нехтуючи проїзним документом та пред’явленим посвідченням, водії відмовляються їх перевозити. Батьки, обурені такою ситуацією, звертаються в усі можливі служби міста, та слід зазначити, що видача дозволів на обслуговування даних маршрутів в компетенції області.

У Трускавецькій міській раді з ініціативи міського голови буде направлено лист-звернення до голови комісії Львівської ОДА, яка обирала та надавала дозвіл на роботу на згаданих маршрутах, підприємцям.

У міські раді запевняють, що триматимуть це питання на контролі, поки ситуацію не буде врегулювано, щоб діти могли спокійно добиратись на навчання, а не залежати від настроїв водія чи його начальства. Крім того, батьки повинні контролювати це питання й відстоювати права своїх дітей, зазначають у міськраді

Пільговий проїзд для дітей з багатодітних сімей передбачений Законом України Про охорону дитинства п. 4 (частини 6 статті 13 зі змінами, внесеними згідно із Законом № 1812 – VIII від 17.01.2017 року).