2c574eb229177ffb150af25093106d48Львівській міській раді не відомі жодні факти про затримання на неправомірній вигоді службових осіб Львівської міської ради. Просимо Генеральну прокуратуру бути коректною у поданні інформації та, в разі виявлення фактів порушень у діях посадовців мерії, повідомити Львівську міську раду. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Додамо, що в структурі Львівської міської ради немає посади директора управління архітектури, про що йшлося у повідомленні пані Лариси Сарган, прес-секретаря ГПУ.

«Містобудівні документи по вул. Господарській, 21 в мерії не готували. До нас за такою адресою ніхто не звертався. Ми жодних дозволів не видавали. Навіть не вели переговорів. Такі рішення не приймає головний архітектор, а виконавчий комітет. Головний архітектор може готувати документи, а не погоджувати. Це точно провокаційна річ, те, що сьогодні з'явилось», - прокоментував Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури та урбаністики ЛМР. 

Джерела Форпосту таки свідчать, що без Чаплінського, Гелени Пайонкевич чи Марти Литвинюк "жодна муха не пролетить" на виконком.

Нагадаємо, за фактом вимагання неправомірної вигоди в сумі 25 000 доларів США затримано керівника проектної організації та юриста. Вказані особи вимагали та отримали неправомірну вигоду за прийняття рішення службовими особами ЛМР, а саме директором управління архітектури щодо погодження містобудівних умов та обмежень по об’єкту будівництва багатоквартирного житлового будинку по вул. Господарській 21 у м. Львові.