p1c6kjbesttjlhc61avll4312jr4Сьогодні, 18 лютого, «Карпати» провели свій перший офіційний матч у 2018 році.

Суперником львів’ян у матчі 20-го туру чемпіонату української Прем’єр-ліги-17/18 була луганська «Зоря». Гра завершилася поразкою львів’ян з рахунком 0:2, повідомляє Zik.

Перший офіційний матч у новому році львівські «Карпати» провели на засніженій «Україні» проти луганської «Зорі». На перерву команди пішли з «нулями» на табло. Проте в другому таймі луганці двічі відзначилися у воротах Романа Підківки.

Стартові хвилини поєдинку видалися доволі спокійними. Невисокі швидкості, мінімум ударів і багато боротьби – такі підсумки першої десятихвилинки. Суттєво пожвавили ситуацію активні дії на правому фланзі Мар’яна Шведа та Амбросія Чачуа, однак зароблений штрафний це все, що вдалося витиснути карпатівцям з цієї атаки. За кілька хвилин «леви» вперше потурбували Андрія Луніна. Олексій Гуцуляк вкинув з-за бокової, Леонід Акулінін зупинив м’яч у штрафному майданчику і відпасував на Франсіско Ді Франко. Удар аргентинця був несильним і голкіпер «Зорі» загрозу нейтралізував.

Луганці відповіли куди гостріше. На подачу після штрафного з правого флангу відгукнувся бразилець Іурі, який переправив м’яч у штангу. Першим на добиванні опинився Давід Фаупала, проте новачок «Зорі» пробив занадто сильно і неточно. Після цього гра суттєво оживилася. Передусім завдяки Мар’яну Шведу. Спочатку гравець «Карпат» класно пройшов по лівому флангу і прострілив у штрафний майданчик, де Акулінін нав’язав боротьбу оборонцям і створив нагоду для Гуцуляка, який пробив поруч зі штангою.

Вже у наступній атаці Швед зробив все для того, щоб «Зоря» отримала чудову можливість для взяття воріт. Мар’ян грубо помилився – віддав пас супернику, після чого Артему Федецькому нічого не залишалося, як збивати Артема Громова – пенальті. До м’яча підійшов один з найбільш активних гравців «Зорі» до перерви Ігор Харатін і влучив у штангу. Ту ж штангу, яка врятувала львів’ян після удару Іурі трохи раніше. На цьому команди не зупинилися і вже Гуцуляк виконав класний навіс з лівого флангу. Акулінін був перший на м’ячі і головою спрямував м’яч у рамку воріт, однак Лунін все контролював

Друга половина гри розпочалася з небезпечного удару Акулініна. Швед нав’язав боротьбу оборонцям «Зорі», а Леонід отримав хорошу нагоду для удару. Нападник бив з розвороту і практично без підготовки – неточно. Чергову небезпеку біля воріт Луніна згодом знову створив Швед. Карпатівець заробив штрафний, який завершився пожежею у штрафному майданчику «Зорі». М’яч влучив у штангу, а потім Акулінін таки переправив його у сітку, але лайнсмен зафіксував офсайд. А вже у наступній атаці луганці відкрили рахунок. Олександр Тимчик опинився наодинці перед Підківкою і точно пробив – 0:1.

Після пропущеного голу «Карпати» пішли вперед, натомість вдруге пропустили. Непорозумінням захисників скористався бразилець Іурі, який відправив м’яч у лівий від Підківки кут воріт. До завершення поєдинку господарі так і не зуміли пробити Андрія Луніна. Матч завершився перемогою команди Юрія Вернидуба – 2:0.