6564626561523Боєць-доброволець АТО,  десантник Володимир Клепач має труднощі в отриманні ділянки для свого гаражу через конфлікт із депутаткою Жовківскої міської ради Орестою Бродик (БЮТ). Військовому довелось зробити не одну спробу, аби врешті погодити рішення на свою користь. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

"Неподалік від дому я хотів зробити собі гараж невеликий, 4х6 метрів. Машини у мене немає, але хотів мати приміщення для своїх потреб, якісь речі тримати. Коли я звернувся у міськраду спершу мені сказали, що немає зйомки цієї ділянки.  Приходили хлопці із земельного відділу і зробили зйомку. Я продовжував ходити і дійшло до того, що, як виявилось, я не є  достойний того, щоб її отримати. Вона сказала, що АТОвці обнагліли зовсім і що "краще вже продати цю ділянку, аніж дати таким як ви". Я старався не зірватися, "подякував" за те, що вона п'є кров тим, хто проливав її за Україну на Сході і вийшов.

Два дні мене "морозило" бо маю багато поранень, потрапив у госпіталь. Потім мені подзвонили і сказали, що сьогодні, 20 лютого, на черговому засіданні сесії міськради будуть розглядати моє питання і щоб збирав хлопців, бо знову буде те саме. Прийшли наші АТОвці, прийшли журналісти, ми дали інтерв'ю, розповіли все як є, що вона завжди виступає проти нас. Депутати підтримали і погодили дозвіл на розробку документів, але Ореста Бродик була категорично проти і також депутат Войтович утримався під час голосування. Під час сесії вона казала, що у мене ніби-то вже є кілька гаражів, але це повна брехня. Ні в мене, ні в моєї дружини, ні в дитини нічого немає.

Але тепер щоб зробити усі документи на цю ділянку мені потрібно зібрати підписи усіх сусідів, бо формально мій будинок знаходиться на вулиці Лесі Українки, а поряд - вулиця Тарнавського і ділянка належить до неї. Але тепер вона налаштувала людей проти мене, думаю, мені тепер не підпишуть дозвіл на цей гараж. Та справа навіть не у гаражі. Ореста Бродик схоже забула про те, що її вибрали люди", - каже доброволець Володимир Клепач.

Та конфлікти із захисниками у депутатки трапляються регулярно.

"Рік тому був у нас теж скандал, коли командир батальйону "Луганськ 1" разом із дружиною-біженкою переїхали жити до Жовкви, бо їх дім розбомбили. Вони хотіли взяти тут у Жовкві земельну ділянку, побудувати будинок і жити. Дуже патріотичні хороші люди. Але тоді Бродик "зарубала" їм це питання і вони були змушені виїхати в Рівненську область, там отримали землю. Шкода, що людей таких втрачаємо, через те, що є така депутатка, яка ненавидить, чи просто не поважає бійців АТО", - згадує голова ГО "Допомога армії України. Жовква" Ігор Муравський.

Такі вияви неприязності до військових не є одиничними чи особистими, кажуть у Жовкві. Жінка часто дозволяє собі зневажливі вислови у бік захисників, мовляв, вони їздять на війну через гроші.

"Також був випадок, коли один чоловік хотів відмовитись від своєї ділянки під забудову на користь хлопця, який був поранений у зоні АТО. То вона наробила у міськраді такого крику!" - додає Володимир Клепач.

Інші депутати Жовкви, бійці АТО та активісти обурені такою ситуацією та мають намір звертатися до правоохоронних органів. 

Відеозапис із сесійної зали можна переглянути тут.