1449717 1499764Галицький районний суд Львова 14 лютого оштрафував доцента «Львівської політехніки» на 17 тис. грн за те, що він отримав 370 доларів хабара від студента. У «Львівській політехніці уточнили, що затриманого на хабарі 49-річного Мирослава Оліскевича звільнили з роботи, пише  ZAXID.NET 

11 січня 2018 року Мирослав Оліскевич, доцент кафедри експлуатації та ремонту автомобільної техніки Інституту інженерної механіки та транспорту НУ «Львівська політехніка», отримав від студента 370 доларів хабара за позитивну здачу іспиту «Організація автомобільних перевезень» та подальшу підготовку та захист дипломної роботи.

Після цього суд зобов’язав його носити електронний браслет. Додамо, що після затримання на хабарі Мирослав Оліскевич оприлюднив своє резюме на сайті з пошуку роботи Work.ua. Він шукає роботу менеджера з транспорту з заробітною платою 12 тис. грн.

Мирослав Оліскевич уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. Відтак суд визнав його винним у одержанні хабара та призначив 17 тис. грн штрафу. Додамо, що згідно ч.1 ст.368 ККУ доцента могли позбавити волі на строк від 2 до 5 років. Його також позбавили права працювати на посадах, що пов’язані з виконанням адміністративно-господарських функцій протягом року.