1382278 1408488У Львові планують створити нове трамвайне депо. Про це розповів керівник ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, повідомляє Tvoemisto.tv.

За словами Олега Берези, в межах проекту реконструкції депо на Промисловій планують створити нове депо на вулиці Трускавецькій.

«У майбутньому ми б хотіли перевести весь трамвайний парк у новостворене депо. Це має відбуватися у спільному проекті реконструкції полотна на Княгині Ольги та продовженням трамвайної лінії до вулиці Наукової», – пояснив керівник Львівелектротрансу.

Нагадаємо, наразі у Львові працює одне трамвайне депо на вулиці Городоцькій, 181. Депо №2, що на вулиці Промисловій, 29 наразі не функціонує через зношеність інфраструктури. Його реконструкцію кілька разів відкладали, через те, що жоден із підрядників, яких визначили ще 2013 року, не виконував умови тендеру у встановлений час. 

За словами речника Львівелектротрансу Івана Бондаря, кошти, які залишилися з кредиту 2009 року від ЄБРР, який надавали на оновлення інфраструктури і трамвайного парку комунального підприємства витратять на закупівлю вживаних трамваїв із Європи. Раніше ці кошти планували залучити до реконструкції депо на Промисловій. 

Загалом у депо необхідно відремонтувати будівлі профілакторію із котельнею, побутовими та адміністративними приміщеннями. Остаточно всі трамваї з депо №2 до депо №1 перевели 2016 року, у зв’язку із ремонтом частини вулиці Замарстинівської.