2798993125215ЛКП «Львівелектротранс» у місяць зазнає збитків на суму близько 1 мільйона гривень лише через нерегулярність та ненадійність електротранспорту, зокрема трамваїв, які курсують Львовом. Про це розповів радник міського голови Львова Андрій Білий, повідомляє «Вголос».

«Ми побачили за результатами минулого року, що перевезення вкрай нестабільні та ненадійні, – зазначив він. – Зараз від 10 до 30 технічних простоїв або заїздів трамваїв з лінії».

Також радник міського голови Львова розповів, що у 2017 році з міського бюджету Львова підприємство отримало на компенсацію пільгових перевезень 50 млн грн, на операційну діяльність – близько 80 млн грн  і ще на капітальні витрати – ремонт рухомого складу та приміщень – до 50 млн грн.  

Зазначимо, що у січні цього року речник «Львівелектротрансу» Іван Бондар розповів, що підприємство сподівається у першому кварталі 2018 року підписати угоди щодо купівлі вживаних трамваїв у Європі. Місто вже знайшло де буде купувати вагони. Вартість одного вагона становитиме приблизно 1 мільйон гривень. Вартість нового трамвая «Електрон» становить 30 млн грн. За словами Івана Бондара, трамваї, які планують купити, оснащені електронною системою управління та підкреслив, що всі вагони будуть після капітального ремонту і служитимуть львів’янам ще щонайменше 8-10 років.