p1c741q88vmcj1vrp2qd1kirek4Сьогодні, 24 лютого, львівські «Карпати» зіграли свій перший виїзний поєдинок у новому році. «Зелено-білі» в Одесі зустрілися з місцевим «Чорноморцем». Протистояння «левів» з «моряками» закінчилося без забитих голів – 0:0. Про це повідомляє IA ZIK.

Футбол. Чоловіки. Прем’єр-ліга 2017/2018. Матч 21-го туру

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» (ОДЕСА) – «КАРПАТИ» (ЛЬВІВ) – 0:0

24 лютого. Початок –14:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець». Сніг. -2°С.

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв).

Асистенти арбітра: Олег Плужник (Харків), Володимир Володін (Херсон).

Четвертий арбітр – Іван Бондар (Київ).

Делегат ФФУ – Тарас Клим (Івано-Франківськ).

Спостерігач арбітражу – Сергій Лисенчук (Київ).

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Новак, Мамаду (Смірнов, 47), Жуніч, Зубейко, Татарков, Ф. Бамба, Ковалець, Чорній, Гуті (Бобко, 46), Третьяков, Сільвіо (Семенів, 75).

Запасні: Безрук, Люлька, Романюк, Хамелюк.

Головний тренер – Костянтин Фролов.

«КАРПАТИ»: Підківка, Мірошніченко, Сандохадзе, Лобай, Гуцуляк (Кортес, 71), Вербний (Кльоц, 60), Ді Франко, Карраскаль, Мякушко (Бедойя, 83), Швед, Акулінін.

Запасні: Мисак, Лебеденко, Стасишин.

Головний тренер – Олег Бойчишин.

Попередження: Татарков, 4, Мамаду, 35, Новак, 90+1 – Ді Франко, 20, Вербний, 29, Сандохадзе, 36, Карраскаль, 64, Кльоц, 69.

Вилучення: Ковалець, 29 (неспортивна поведінка).

До Одеси львівські «Карпати» вирушили без Артема Федецького (дискваліфікація), Олега Голодюка та Андрія Нестерова (травми), зате із новачками – кіпером Олексієм Шевченком та опорником Крістіаном Ербесом. Правда, до заявки вони не потрапили. Капітанську пов’язку на цю гру довірили аргентинському хавбеку Франціско Ді Франко і нічого дивного в цьому нема. Саме він отримав достатньо голосів на виборах, щоб стати третім віце-капітаном. А Ніка Сандохадзе отримав нагоду дебютувати в українському чемпіонаті. За виключенням грузинського захисника, більше змін, порівняно із таймом проти «Олімпіка», тренери не робили.

У саму гру втрутилася погода – сніг засипав поле, команди почали з червоним м’ячем. Моментів до перерви було не багато, зате порушень правил та попереджень вистачало сповна. У середині першого тайму «Чорноморець» залишився в меншості. Після того, як Вербний порушив правила проти капітана одеситів Кирила Ковальця, останній повівся абсолютно неадекватно – з розвороту ударив карпатівця кулаком в обличчя. Арбітр-дебютант Володимир Міланич не пошкодував порушника і показав йому пряму червону картку, ще й провів додаткову виховну бесіду.

Зважаючи на важке від снігу поле, командам рідко коли вдавалося вмикати швидкості – переважно суперники атакували позиційно і розраховували на стандарти. Однак створити бодай щось по-справжньому небезпечне так і не змогли.

У другому таймі і погода не покращилася, і кількість моментів не збільшилася. І все ж «Карпати» були ближчими до того, щоб забити гол. Карраскаль по центру віддав прихований пас на хід Шведу, але Мар’ян пробив просто у голкіпера, який кинувся на перехоплення. Були два шанси в Акулініна, але форвард спершу трішки не точно пробив головою після кутового, а згодом не влучив у ворота після дальнього штрафного. Тож у підсумку – суха нічия в Одесі.