Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/00_big.jpg'
There was a problem loading image 'images/00_big.jpg'

00 bigДепутат Жовківської райради Богдан Юрдига звинувачує керівництво Жовківської РДА в отриманні необов'язкових премій та надбавок на суму 83 тисячі 140 гривень із районного бюджету Жовківського району. Ці кошти можна було спрямувати на утримання шкіл, садочків та закладів охорони здоров'я та культури, обурюється депутат.

«Ніколи не любив рахувати чужі гроші, але як депутат районної ради вважаю, що бюджетні кошти, а особливо кошти районного бюджету Жовківського району, не можуть бути чужими. Це кошти кожного з нас і ми маємо право і зобов'язані відстежувати їхнє належне використання.

Отож, 12 жовтня минулого року сесія Жовківської районної ради виділила Жовківській РДА 996 тисяч гривень на виплату заробітної плати. Зауважу, що я виступав проти такого використання районних коштів, адже відповідно до українського законодавства районна адміністрація фінансується за рахунок державного бюджету, а районний бюджет необхідно використовувати на потребу району: утримання шкіл, садочків, закладів охорони здоров'я та культури, а також на програми розвитку району. Проте, замість того щоби вимагати від уряду та ОДА виплати працівникам адміністрації належної заробітної плати, голова РДА Надія Щур пішла легшим шляхом і завдяки підконтрольним їй депутатам протягнула через районну раду рішення про виділення вищезгаданих коштів», - пише на своїй сторінці депутат райради.

«І яке ж було моє здивування, коли я як депутат районної ради отримав інформацію про виплату заробітної плати голові Жовківської РДА та її двом заступникам.Тільки вдумайтеся: з травня по грудень минулого року керівництво адміністрації виплатило собі необов'язкових премій та надбавок на суму 83 тисячі сто сорок гривень! І це після того як майже всю районну раду переконали, що немає грошей на зарплату, прикриваючись простими працівниками РДА. Також зауважу, що в середньому посадові оклади керівництва адміністрації більші за 6 тисяч гривень.

Особливо вразила голова РДА, яка в грудні минулого року виплатила собі коханій 17 тисяч гривень надбавки! А весь район переконували, що не вистачає на зарплату і забрали гроші у освітян, медиків, працівників культури. Очевидно, що недавні пригоди Надії Щур це тільки вершина айсберга її способів та методів керівництва району», - написав Богдан Юрдига.

Нагадаємо, Надія Щур залишилася на посаді голови Жовківської РДА після «алкогольного» скандалу з Парасюком