28512421 1588599991193249 799394691 nНовий начальник прибув на Львівщину з Волині, де займав посаду заступника начальника Волинської митниці ДФС. З Львівщиною у новопреставленого багато спільного — походження, молоді роки та величезні статки у близьких родичів. Обидві освіти здобуті у Львівській області — Дрогобицький педуніверситет та правничий факультет Львівського національного університету імені Івана Франка.

Перебуває на державній службі з 1995 року, пройшов усі посади від простого митника до заступника начальника обласного управління. Більшість посад Василя Германа тим чи іншим чином пов'язані з Львівською митницею. Так само як і більшість майна, яким володіють родичі митника. А це одразу 10 земельних ділянок, дві квартири та один будинок. Одна зі земельних ділянок знаходиться в серці Карпат — селі Дземброня. Це по другу сторону Говерли та Карпатського біосферного заповідника. Друга “оздоровча” земельна ділянка родини Германів знаходиться в селі Станиля — околиця Трускавця. В самому місті знаходиться одна з квартир сімейства. Друга за лічені кілометри у Дрогобичі. Решта земельних ділянок багатої родини набуті у селі Снятинка Дрогобицького району звідкіля вони всі родом.

Задекларовано новим начальником і дві автівки — Рено Модус та Тойота Ленд Крузер. Ми нагадуємо чиновникам та самоврядцям. Автомобілі має чіткий поділ на класи. Так ось, друга автівка — це БІЗНЕС-КЛАС. Це ряд машин розроблений для тих, хто багато ЗАРОБЛЯЄ — бізнесменів. Однак, показова розкіш в крові митників, яких ще у Біблії згадано як топ- корупціонерів. Річні задекларовані заробітки сім'ї нового очільника Львівської митниці ДФС нижчі навіть ніж у сучасних українських військових. Однак, навряд чи хоч один з них зможе задекларувати 113 тисяч доларів готівки, як це зробила дружина Василя Германа. Ми ще повернемось та детально розглянемо нову персону на Львівській митниці. Незабаром буде.

Руслан Оруджев, відділ розслідувань “Форпост”

P.S. Вашій увазі відеоблог про стан справ у Волинській митниці ДФС, попередньому місці роботи Василя Германа