basket ldufc2511Ці вихідні стали для львівських жіночих баскетбольних команд непростим випробуванням. У Тернополі свій рівень «скіфкам» потрібно було доводити проти міцного середняка БК «Тернопіль-ТНЕУ». Суботній матч проти тернополянок завершився несподіваною поразкою «ЛДУФК-СКІФ-Спартак».

Команда, яка впевнено йде турнірним шляхом, доводячи свої амбіції на друге місце, поступилась БК «Тернопіль-ТНЕУ» з рахунком 74:78. Незначний програш 23:19 у першій чверті підопічні Ірини Клєніної нівелювали в наступних двох десятихвилинках. Та на останню, мабуть, не залишилось сил і 21:14 на користь тернополянок схилили шальки терезів у їхній бік й загалом у матчі. «Тернопіль-ТНЕУ» мала аж вдвічі більше спроб закинути з лінії штрафного кидка, а також  цілих 10 разів вдало виконувала кидки з-за дуги. Зокрема у першому компоненті рівних не було Ірині Никипорець, а триочкові один за одним закидала Ольга Даниленко. У кожної з них по 20 балів.

Уже наступний недільний матч став своєрідним реваншем, де львів’янки довели невипадковість свого високого місця у таблиці. Рахунок гри – 56:45 на користь «ЛДУФК-СКІФ-Спартак». Покращивши оборонні порядки, команда зі Львова ще й вдало використала свою сильну сторону – гру в трисекундній зоні. З її меж було забито одразу 34 очки. Перемога стала можливою, перш за все, завдяки кращому відсотку влучності. Після двох ігор з тернополянками «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» набирає 32 очки та за втраченими балами продовжує посідати 2 місце (поточне третє через меншу кількість ігор).

Інша львівська команда – «Політехніка» - свої матчі проводила у Житомирі проти БК «Каліпсо». Матч, що відбувався у суботу, 10 березня, завершився лише п’ятою перемогою у сезоні для гостей. Все це завдяки ударній третій чверті, де львів’янки здобули одразу 15 очок переваги (10:25), адже усі інші десятихвилинки вони віддали господаркам паркету. Вдала гра під кошиком та по 19 набраних очок у Ірини Максименко і Анастасії Кравець – ось запорука перемоги. Уже на наступний день «Каліпсо» перенесла свою перевагу з турнірної таблиці на паркет. Не допустивши розслабленості, господарки методично довели гру до перемоги 65:43. Житомирянкам вдалось зупинити практично усі дії «Політехніки» в трьохсекундній зоні, зменшивши набрані там бали львів’янок до 18. Після обміну перемогами львівська команда, як і раніше, поступається БК «Каліпсо» одним балом та йде на 6 місці у турнірній таблиці.

Свої наступні матчі львів’янки проведуть вдома: 16 та 17 березня «Політехніка» поміряється силами з лідером – БК «Франківськ-ПНУ», а «ЛДУФК-СКІФ-Спартак» намагатиметься 17 та 18 березня продемонструвати проти БК «Каліпсо» результат кращий, ніж представники «Політехніки».