IMG 9852Сьогодні, 15 березня, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі показали новий імунохімічний гемоаналізатор для онкохворих діток, який закупили за кошти благодійників. Проте, за словами лікарів, аби він запрацював та зміг повноцінно виконувати свої функції, Західноукраїнському дитячому медичному центру також необхідні спеціальні реагенти, передає Дивись.info.

Як зазначила директор БФ «Крила надії» Наталія Ліпська, для роботи нового обладнання потрібно закупити реагентів на суму 460 тисяч гривень.

З цією метою благодійники організували флешмоб «#Маршрозбишак», аби кожен небайдужий українець міг допомогти закупити необхідні препарати.

Як пояснює засновниця фонду «Таблеточки» Ольга Кудіенко, флешмоб має назву «#Маршрозбишак», скільки всі в дитинстві були добрими, проте любили веселитися та робили такі речі, які наші батьки не завжди схвалювали.

«Ми закликаємо усіх людей написати цікаву історію зі свого дитинства, посміятися, згадати ці веселі часи, аби підтримати діток. Та по можливості перерахувати кошти на придбання реактивів, які допоможуть тим дітям, які наразі не мають такого веселого дитинства і змушені лікуватися», – наголосила Ольга Кудіенко.

«Обирайте будь-який фонд, якому довіряєте, – «Крила надії» чи «Таблеточки» і ми спільно зможемо закупити реактиви», – сказала директорка благодійного фонду.

За словами благодійників, такі апарати є всього два в Україні, – в Києві та відтепер у Львові.

Зазначимо, що імунохімічний гемоаналізатор вартістю понад 3 млн гривень для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львові придбали і встановили благодійні фонди «Таблеточки» та «Крила надії» за підтримки компанії «Київстар».