ukrainskie zvezdi predlagayut pomoshch detyam 1036 55323Баскетболіст збірної України, американець за походженням Юджин Джетер передав ігрову майку національної команди для благодійного аукціону, пишуть у Федерації баскетболу України.

Усі зібрані кошти баскетболіст спрямує на лікування дівчинки з Червонограда  (Львівська область), яка хворіє на рак. Організаторами акції, окрім безпосередньо самого Джетера, виступили відомий український баскетболіст Андрій Лєбєдєв та президент БК «Львів-УАД» Роман Городечний. Стартова ціна майки Джетера – 1000 гривень. Аукціон триватиме до п’ятниці, 23 березня (включно).

Взяти участь в аукціоні можна на сторінці ФБУ в Facebook за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

jetter3 578x640

Соломійка Шарко, вік 2 рочки, народилася здорова, більше року хворіє з діагнозом Мієлодиспластичний синдром (МДС), рефлекторна анемія з надлишком бластів, з множинними клональними цитогенетичними поломками, що асоціюється з несприятливим прогнозом. Бласти - це ракові клітини в крові. МДС простими словами - це розбалансування роботи спинного мозку. Спинний мозок не виробляє тромбоцитів. Цитогенетичні клональні поломки - це пошкоджені хромосоми ДНК Соломійки. За результатами трепанобіопсії кісточки з стегна Соломійки (забір біоматеріалу брали з двох боків) - київські професори медицини з дитячої онкології прийняли рішення про призначення хіміотерапії для Соломійки вже з понеділка, 12 березня. Результати невтішні, спинний мозок Соломійки, крім тромбоцитів, перестав виробляти гемоглобін. Відбувається трансформація у мілоїдну лейкемію. За останні 25 років це другий випадок в Україні.