788787878787878На початку минулого року комунальний заклад Львівської обласної ради «Бориславська загальноосвітня санаторна школа-інтернат» провів відкриті торги з закупівлі овочів-фруктів та горіхів за трьома лотами, очікуваною вартістю 255,5 тис. грн., пише ЦГМД.

На аукціоні по другому та третьому лоті змагалось двоє учасників:  ТОВ «Тропік» та ТОВ «Овочі-фрукти». Перемогу по двох лотах отримало ТОВ “Овочі-фрукти”, яке запропонувало поставити овочі за 26,6 тис. грн та фрукти і горіхи за 150,3 тис. грн.

За результатами ретельного аналізу, експерти Центру виявили, що пропозиція ТОВ “Овочі-фрукти” не відповідала кваліфікаційним вимогам замовника. Зокрема, переможець торгів не надав документу, який би підтверджував відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов ‘язковим нормам та правилам на території України.

Інший учасник торгів, ТОВ «Тропік» навіть написало скаргу замовнику у системі ProZorro, де вимагало скасувати рішення щодо кваліфікації переможця, у якого відсутній весь необхідний перелік документів. Однак, замовник, у відповідь на скаргу, повідомив, що необхідний документ переможець торгів надав під час підписання договору.

Зазначимо, що подання учасниками будь-яких документів після завершення аукціону суперечить вимогам Закону України «Про публічні закупівлі».

ТОВ “Овочі-фрукти” належить Ігорю Мельнику (49,76 %) та Галині Павлів (50,24 %). За минулий рік між Бориславською школою-інтернат та ТОВ “Овочі-фрукти” підписано 9 угод загальною вартістю в 723 тис. грн.