5472566d687345fa2a0656490845aefcМіністерство оборони звернулося з позовом до Львівського бронетанкового заводу про стягнення на суму 5,4 мільйона гривень. Про це йдеться в ухвалах Господарського суду Києва повідомляє проект "Марлін", пишуть на Економічній правді.

Згідно з матеріалами справи у грудні 2015 року Міноборони придбало двигуни у Львівського бронетанкового заводу. Договір був засекречений. Умови договору не оприлюднюються.

З позову Міноборони стає зрозумілим, що чиновники засумнівалися у якості двигунів та справедливості ціни.

Разом з тим, паралельно триває кримінальне провадження Національного антикорупційного бюро, під час якого було встановлено, що за угодою з господарської справи чиновники Міноборони та ЛБТЗ організували закупівлю використаних двигунів В-46-6, як нових на суму 28,5 млн гривень.

"Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а вживаними. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони", – інформує НАБУ.

"За результатами проведення низки експертиз — економічної, комплексної судової автотехнічної, трасологічної, товарознавчої експертизи двигунів — слідство уточнило розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення. Вони перевищують більш ніж 14,15 млн грн", – додає відомство.

Як раніше писав Форпост, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про завершення досудового розслідування посадовцям Збройних Сил України та ДП "Львівський бронетанковий завод", підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб Збройних Сил України.