29261073 1776336455756046 3196858554866728960 n.5ZGriСьогодні у Львові відбулись збори мешканців вулиці Тракт Глинянський. Причиною таких зборів є обговорення детального плану цього району. Згідно плану, фірма “Провісінь” має розпочати будівництво мікрорайону та розширення самої дороги. Як виявилось, на громадських слуханнях, що відбулись кількома днями раніше, розширення дороги може відбуватись лише за рахунок ділянокмісцевих жителів, які давно приватизовані.

 Як пише депутат Сергій Івах, на сьогоднішніх зборах жителі міста висловились категорично проти таких намірів та вважають, що міська влада не хоче їх чути.

Як повідомив Форпосту Ігор Зінкевич, депутат ЛМР, зараз мешканці готують свої пропозиції та зауваження до детального плану. Крім того, існує ймовірність того, що громадські слухання щодо даного питання будуть оскаржуватись у суді, оскільки є претензії до їхнього проведення.

Зі слів депутата, це не єдине проблемне питання, яке пов'язане із цією фірмою.

40 гектарів землі у них вже є в оренді, ще 20 планують орендувати. Коли вони взяли в оренду цих 40 гектарів на 10 років, вони обіцяли сплатити місту 12 мільйонів гривень інвестиційних внесків. Так цікаво вийшло, і ми напевно будемо розбиратись в суді, ці внески без узгодження з депутатами було розтерміновано до 2021 року. Чому розтерміновано? Ніхто не знає. Так само не відомо чи сплатили вони хоч якісь внески за цей час і що за них було зроблено, - резюмує Ігор Зінкевич.

Відкрите питання і щодо природних озер в районі, які взяли в оренду “Провісінь”. Тепер у них статус технічних.