29386649 1448829661894184 1878786168930172928 oУ неділю, 18 березня громада села Тростянець Миколаївського району Львівської області вже вдруге на зборах висловила своє незадоволення щодо будівництва заводу-установки (дробильного, сушильного та помольних відділень) по виготовленню вапнякової борошна, яке використовується для дорожнього будівництва.

Незважаючи на заметені снігом дороги, на збори прибули багато мешканців громади. Як і на зборах, що відбулись 4 березня не зменшилась присутність молодих громадян, які свідомо розуміють, що саме їм прийдеться приймати можливі екологічні викиди, за умови побудови заводу поруч із житловими будинками.

Досить показовим є той факт, що на запрошення відреагував, приїхав та був готовий до відкритого діалогу з місцевими мешканцями міський голова міста Миколаєва Андрій Щебель. Ініціативна група запросила його, оскільки кар’єр отримав гірничий відвід у минулому році (рішення Тростянецької ОТГ від 22.08.2017 №1288 - площа 5,8 га, Львівської обласної ради від 21.12.2017№584 -площа 20,23 га до 2035року) на землях – в тому числі міської ради, за межами населеного пункту.

Проте, місцеві чиновники - голова Леницька Олександра ні заступники вкотре проігнорували та не прийшли поспілкуватись щодо діяльності інвестора, зокрема будівництва заводу.

Село Тростянець представлено у громаді лише двома депутатами (всього 26) – Шаран Вірою та Дереш Іваном. Поки перша намагалась добиватисьсь правди через численні запити, листи, звернення, ініціюванням діалогу з інвестором, інший депутат – не був в курсі подій в громаді, оскільки тривалий час був відсутнім, через контрактну службу в ЗСУ.

В неділю - обоє депутаіввиступили на початку зборів та висловили свою думку з приводу самовільного будівництва на території села. На недільні збори прибув також голова місцевої земельної комісії Тарас Дорощук, який проінформував населення про те, що ніяких рішень комісія та депутатський корпус не приймали з приводу будівництва заводу . Він також проінформував, посилаючись публічну кадастрову карту, що будь-хто може глянути, маючи доступ в Інтернет про цільове призначення двох земельних ділянок, які після рекультивації згідно затвердженого плану призначенні для ведення особистого ведення селянського господарства.

Вже сьогодні, 19 березня на сесії сільської ради Тростянецької об’єднаної територіальної громади депутати, взявши до відома звернення громади, наголосили, що ніяких рішень гр.О.Фаріон щодо будівництва на ділянці ОСГ не надавали. В результаті – присутні депутати проголосували одноголосно за звернення до органів державної влади та правоохоронних органів з приводу незаконного будівництва заводу.

Представники ініціативної групи села також мали усні діалоги із землевпорядником сільської ради Тростянецької ОТГ Стругановом Тарасом, яких він запевнив, що дійсно не було жодних рішень по будівництву заводу чи змін цільового призначення земельних ділянок, де знаходиться гора навезеного вапнякового каміння та незаконна установка ТзОВ «Агробудсервіс».