hand 1832921960720Торік на Львівщині жертвами домашнього насильства стали майже 3500 мешканців області, серед них і чоловіки, пишуть уZAXID.NET

 3162 жінки, 23 дитини і 295 чоловіків -  така статистика за минулий рік. Це лише ті жертви, які звернулися по допомогу чи захист до різних служб, поліції. Насправді ж людей, які піддаються насильству у сім’ї, набагато більше. Але вони наразі не готові про це говорити вголос: одні бояться розправи з боку кривдників, інші соромляться розповісти про свої біди іншим людям.

На Львівщині з 12 лютого працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги жертвам домашнього насильства . Вони створені у рамках проекту «Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні», який підтримує Фонд ООН у галузі народонаселення у партнерстві з МБФ «Українська Фундація громадського здоров’я» та фінансується урядом Великої Британії. Координатором проекту є Міністерство соціальної політики України.

«Львівщина стала єдиною областю в Західній Україні, в якій впроваджено цей проект. Окрім Львівщини, цей проект впроваджують ще у 9 областях – Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Одеській, Харківській, Херсонській областях та підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей», - повідомила Наталія Горун, головний спеціаліст відділу сімейної політики департаменту соціального захисту населення ЛОДА.