DSC 0025 1521559298 640x425Сьогодні, 20 березня, у музей «Територія Терору» відбувся марафон написання листів політв'язням Кремля, інформують у ЛОДА.

Марафон організували у межах акції «Свободу політв'язням Кремля».

Позаяк, організатори ознайомили присутніх з методичними правилами написання листів, серед яких: не згадувати політику, агресію, писати російською мовою та ін.

«Наш музей працює з темою терору як в історичному зрізі, так і в період сьогодення – для нас ця тема є пріоритетною. У нас відбувся показ фільму «Сильні духом». Наступного тижня запланована виставка, що присвячена пам’яті Аміни Акуєвої. Сьогодні ми пишемо листи політв’язням Кремля. На даний момент близько 70 осіб є ув’язненими у РФ. На сьогоднішній захід ми запрошували як представників шкіл: директорів, завучів, школярів та усіх небайдужих.  », - директор меморіального музею «Територія Терору»  Ольга Гончар.

У межах заходу присутніх ознайомили з історіями Кремлівських бранців. Відтак, кожен, хто вирішив написати листа, обирав для себе політичного в’язня, чиєю історією перейнявся найбільше та кого хотів підтримати.

«Саме привернення уваги до цієї теми шляхом написання листів, проведення публічних акцій, у тому числі створення фільмів, по-перше, не дає забути про цю проблему українському суспільству. Так само як і українська влада не дасть забути про це світові», - зауважив радник Міністра закордонних справ, в минулому - український політв'язень Юрій Яценко.

Зазначимо, що усі бажаючі зможуть залишити свої листи у скриньках, які розміщуватимуться у музеї «Територія Терору», Львівському органному залі та у кінотеатрі «Супутник», що на Левандівці.