У випадку, якщо перевізник ТПВ зі Львова самовільно висипає сміття поза межами звалища, уся відповідальність лягає на нього. До того ж, якщо у нього немає документів з полігону про утилізацію відходів, то ЛМР не оплачує йому послуги вивезення.

Про це повідомив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак під час прес-конференції по результату засідань міської та обласної комісій з надзвичайних ситуацій, передає ZIK.

Останнім часом прості громадяни та працівники патрульної поліції по цілій Україні неодноразово виявляли несанкціоновано скинуте сміття зі Львова та великогабаритні вантажівки з відходами і сфальшованими документами. Ці факти стали підставою для відкриття десятків кримінальних справ.

Коментуючи цю ситуацію, Сергій Бабак повідомив, що уся відповідальність за такі дії лежить на львівських операторах сміття.

«Договори укладено з перевізниками і вони везуть відходи на полігон. Якщо вони десь щось порушили – то мають нести відповідальність за це. Якщо контролюючі органи проводять певні процесуальні дії щодо них – то нехай завершують їх, а після того будемо робити висновки».

Щодо коштів з міського бюджету, які у наслідок таких зловживань, могли бути нецільово використані, Сергій Бабак зазначив: «Якщо перевізник десь по дорозі висипав це сміття і не має документів, то ми йому не оплачуємо за вивіз».