1497520609 150617 640x360Мера міста Сколе Володимира Москаля засудили за хабарництво та підробку документів. Він проведе 6,5 років за гратами. Проте, прокуратура Львівщини вироком не задоволена, та має намір подавати апеляцію, повідомляють у прес-службі структури.

Прокуратурою Львівської області забезпечено підтримання публічного обвинувачення у суді стосовно мера м. Сколе Володимира Москаля, який обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366, ч.3 ст.368 КК України (службове підроблення-складення, видачу службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа, внесення до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої йому влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), та юриста Сколівської міської ради, яка обвинувачувалася у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво, шляхом надання порад і вказівок, усунення перешкод, в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

Згідно вироку суду, службові особи, які займали відповідальне становище, у липні-серпні 2015 року вимагали та отримали неправомірну вигоду від представника підприємства за позитивне вирішення питання щодо перемоги у конкурсі на оренду нежитлового приміщення комунальної власності територіальної громади м. Сколе, із подальшим укладенням договору оренди, визначення мінімальної вартості орендної плати та сприянням у купівлі вказаного приміщення.

За результатами судового розгляду, Стрийським міськрайонним судом Львівської області меру м.Сколе призначено покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування терміном на 3 роки, а юристу Сколівської міської ради – позбавлення волі на 5 років 6 місяців, з конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування.

Зазначимо, що прокуратура не погоджується із надто м’яким покаранням для чиновника, а відтак оскаржуватиме його у апеляційному порядку.