smittya 29cf4Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні вилетів до Львова для вирішення питання львівського сміття.

У програмі поїздки передбачена зустріч з жителями села Грибовичі, де розташоване скандальне звалище, повідомляє Depo.ua з посиланням на ДС.

Зараз у прем'єра вже є попередні домовленості з жителями Грибовичів, які передбачають гарантії Гройсмана, що львівська влада виконає всі вимоги громади села, зокрема щодо будівництва школи та інші.

У свою чергу в Грибовичах розблокують на півроку полігон, але через півроку Андрій Садовий повинен домовитися з іншим полігоном про вивезення сміття. Після того, як сміття почнуть вивозити на інший полігон, почнеться рекультивація Грибовицького сміттєзвалища.

Нагадаємо, проблема з вивезенням сміття, яка не вирішується у Львові більше 10 років, вкрай загострилася цього літа, після того як на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа, в результаті якої загинули три людини і зник безвісти комунальник. Звалище було закрите і виявилося, що львівське сміття нікуди вивозити.