smittya 29cf4Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі із мешканцями Грибович та Малехова не наполягав на вивезенні сміття на Грибовицьке сміттєзвалище, про що повідомлялось вранці у ЗМІ. Про це Форпосту повідомив депутат Жовківської районної ради, «укропівець» Ігор Муравський.

«Тиску і «ламання через коліно» не було, щоб возити сміття на Грибовицьке сміттєзвалище. Громада заявила, що не хоче, і прем’єр запевнив мешканців, що цілковито їх розуміє і не тиснутиме на них. Тепер сміття планують возити на новий полігон в Яворівському районі», - зазначив Ігор Муравський.

Також на нараді домовились про початок реальних робіт із рекультивації сміттєзвалища, на які громади Грибович та Малехова вже давно очікували.

Щоправда, прозвучала фраза, що, можливо, до питання про вивіз частини сміття у Грибовичі повернуться, але це станеться лише за умови, що на полігоні будуть проведені згадані заходи. Допоки довіри мешканців до влади не буде, сміття на старий полігон не возитимуть.

Як повідомляв Форпост, Львову передали земельну ділянку у Яворівському районі, площею 12 га, для облаштування нового полігону для складування твердих побутових відходів. Відповідне рішення було прийняти у п’ятницю, 27 січня, у на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій ЛОДА.

Під час брифінгу Володимир Гройсман закликав владу Львова негайно навести лад у Грибовичах, спрямувавши на рекультиваційні роботи кошти з бюджету розвитку, який становить 1 млрд. 800 млн. гривень.