proektmutnaРемонт площі Митної, який розпочали влітку 2016-го, планують завершити упродовж трьох місяців. У бюджеті міста на 2017 рік передбачили кошти на реконструкцію площі Митної, які не були використані згідно кошторису торік. Загальна вартість робіт з ревіталізації площі становить 6 мільйонів гривень.

Як повідомила Tvoemisto.tv начальниця відділу охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, наразі повністю готовий «сухий» фонтан – у ньому не передбачена чаша. Сам фонтан буде пішохідним, тож люди запросто зможуть ходити по ньому.

Наразі триває ремонт підземного переходу. За словами Лілії Онищенко, ще потрібно привезти та встановити лавки і світильники, облаштувати мощення та висадити дерева.

«Вони розташовуватимуться у спеціальних металевих коробках, які вже встановлені на площі. Вони обладнані для відтоку води і мають зверху спеціальні решітки, що захищають корені дерев від пошкодження», – розповіла начальниця відділу охорони історичного середовища ЛМР.

Додамо, що за допомогою дерев хочуть зменшити загазованість площі. Їх планують висадити 20. Серед них будуть райські яблуні, які гарно виглядають як навесні, так і восени: спочатку цвітуть, а потім мають гарні плоди. А також груші «Шантеклер», які дещо вищі за райські яблуні, але теж мають дрібні плоди. Ще висадять кулясті клени, що росли по периметру площі й раніше.

За словами Лілії Онищенко, частина повномірних дерев для площі вже закупили. Усі роботи мають намір завершити до Дня міста, яке відзначають у травні, адже узимку нічого робити не вдається.