У понеділок, 30 січня, у Яворові відбудеться позачергове засідання Громадської ради при Яворівській РДА. Єдиним питанням, яке планує розглянути громадська рада є формування її позиції щодо сміттєзвалища на території колишнього підприємства «Сірка» у Яворівському районі.

На засідання запрошено народного депутата України Володимира Парасюка, депутатів облради від Яворівщини, голову ЛОДА Олега Синютку, керівництво району.

Як повідомляв Форпост, сьогодні на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій ЛОДА було прийняте рішення про передачу Львову земельної ділянки у Яворівському районі, площею 12 га, для облаштування нового полігону для складування твердих побутових відходів.

До речі, Володимир Парасюк уже встиг прореагувати на це рішення на своїй сторінці у Facebook.

«Хочу попередити Синютку і Гройсмана: не буде так як вам хочеться. Ви - не царі, щоб роздавати землю, де заманеться і вирішувати долю людей. Ви запитали в жителів району і навколишніх сіл, чи хочуть вони там сміттєзвалище?

Ви ж постійно говорите за децентралізацію і прийняття рішень на місцях, однак, знову скидуєте його згори в імперативній формі.

Я дуже добре розумію, що сміття кудись треба дівати, але це питання треба вирішувати комплексно, а не зробити чергове звалище, навезти туди сміття і через кілька років ми знову будемо мати екологічну катастрофу, однак, вже на території Яворівського району.

Спочатку розкажіть яким чином це сміття буде перероблятись? Коли і де буде побудований сміттєпереробний завод?

Бо все, що ми бачимо зараз, це ризик утворення «Грибовичів-2», - написав, зокрема, депутат.