65f685ab438ba6f54У Львівській області правоохоронці затримали активіста Майдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва. Про це повідомляє Громадське.

Він зазначив, що зараз перебуває у Печерському суді Києва та очікує засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Бубенчик зазначив, що з ними усе гаразд.

Режисер Володимир Тихий повідомив, що Бубенчику інкримінують вбивство двох працівників МВС вранці 20 лютого 2014 року на Майдані.

Водночас за його словами, підозру адвокату прокурори не надали до цього часу.

Нагадаємо, Іван Бубенчик був активістом 9-ї сотні Самооборони Майдану, з якої пізніше вийшов. У фільмі «Злам» — першому з циклу розслідувань «Слідами революції», — він заявив, що 20 лютого 2014 року стріляв у силовиків з консерваторії. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи «Беркуту» та Внутрішніх військ відступити з площі.

Після виходу фільму Генеральна прокуратура України допитала Бубенчика у якості свідка, а також провела обшук у його помешканні.

Сам Іван Бубенчик в інтерв’ю Громадському раніше підтвердив, що зустрівся зі слідчим і розповів свою версію подій на Майдані 20 лютого 2014:  

«Так, я з ними зустрічався, прокурор приїхав до мене у Львів. Він пояснив, що для процедури, для справи Майдану то було потрібно. І тому я з ним зустрівся і сказав все, що він хотів почути. Після цього до мене прийшла повістка. В повістці було написано «свідок».

Бубенчик тоді зазначав, що вирішує, чи готовий і надалі співпрацювати зі слідством у цій справі.