3215a6b28f69dc60Громадяни, які отримують субсидії зіткнуться з жорстким контролем з боку держави. На розгляді в парламенті лежить законопроект, який дає право ревізорам ходити квартирами та перевіряти чи хазяї дійсно мають право на отримання субсидій. Якщо державні органи виявлять порушення, то допомога від держави миттєво припиняється. Про це повідомляє сайт «Ulvovi.info».

Директор департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко говорить, що субсидію можуть відібрати навіть тоді, коли громадянин який її отримує здійснив будь-яку покупку на 50 тис.грн, або ж дозволив собі з’їздити за кордон на відпочинок.  Адже значна витрата коштів означатиме, що ви отримуєте високу зарплатню. Тобто, якщо ж все-таки нововведення функціонуватиме, значні кількості людей вберегти субсидію буде надзвичайно важко. Варто зазначити, що сьогодні субсидії отримують близько шести із половиною мільйонів українців. У  вигляді соцдопомоги в Україні щороку виплачується близько 70 мільярдів гривень. Але борги за комуналку при цьому лише зростають.

У Мінсоцполітики переконані, що покарають таким чином тих хто живе не за статками і приховує реальні доходи.

Виявляти тих, хто нечесно отримує дотації буде соціальний інспектор. Він зможе завітати до оселі й на власні очі побачити, як живе родина. Щоправда, такі перевірки будуть не загальними, а індивідуальними. Проте не пустити ревізора до оселі людина не має права.

Варто також нагадати, що влада анонсувала перерахунок субсидій українцям. Черговий перегляд на право отримувати соціальну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг на літній період відбудеться в травні. Перегляд на опалювальний сезон відбудеться в жовтні. Під час перерахунку субсидій у травні братимуть до уваги доходи громадян, отримані в другому півріччі 2017 року.