Громадський контроль Яворівщини оприлюднив заяву, в якій закликає мешканців району не дозволити розміщення на території району нового полігону для ТПВ. У заяві йдеться, що мешканці району і без того десятиліттями «нюхали сірку», а тепер нове сміттєзвалище загрожує здоров’ю людей і розташовуватиметься біля людських домівок, санаторію та озера.

«Сьогодні ми чуємо, що прем’єр-міністр Гройсман на білому коні одним помахом вирішує проблему всього львівського сміття… Це на кінець вирішує питання сміття, яке довго не зміг вирішити Андрій Садовий, таким чином він показує, хто є хто і ставить Садового на місце…

Плани БПП всі зразково впроваджуються, тільки є одна велика складова – це люди, територіальна Громада Яворівщини - ми з Вами.

Жоден свідомий житель Яворівського району, який бачить себе і своїх дітей в щасливому і здоровому майбутньому не погодиться, щоб сміттєзвалище перебувало біля своїх домівок. Адже це п’ять кілометрів від міста Новояворівськ, сім кілометрів від міста Яворова, кілька кілометрів від Яворівського озера і на околицях селища Шкло.

Скажіть, будь ласка, шановні Гройсмани і Синютки, для чого нам сміття біля санаторію «Шкло» і санаторію «Немирів», який дурень придумав сміттєзвалище майже на берегах Яворівського озера, найглибшого озера в Україні, яке має колосальний потенціал, що тут скажуть екологи? Для чого псувати екосистему району, де знаходиться Яворівський Національний парк, заповідник Розточчя, Чолгинський орнітологічний заказник.

Наші люди з району десятиліттями нюхали сірку, яка ще дотепер дається в знаки, особливо у відділеннях Новояворівської лікарні.

Колись покійний Кузьма Скрябін приїхавши на концерт в м. Новояворівськ сказав «Я люблю свій Новояворівськ, але в ньому дуже смердить сіркою». А тепер зі сцени напевно скажуть, Новояворівськ чудове місто, тільки в ньому зовсім трохи смердить львівським сміттям.

В районі знаходиться найбільший військовий полігон, який продовжує щоразу інтенсивніше насичувати повітря порохом, ми це розуміємо і сприймаємо як належне, тому що на сході йде війна і потрібно гартувати недосвідчених військових, але хоч одна копійка з бюджету міністерства оборони прийшла в Яворівський район? Жодної!!!

При загорянні сміттєзвалища буде залежати тільки від вітру, де саме буде сморід в Яворові, Новояворівську чи Старичах, не називаючи вже на те, що смт. Шкло взагалі прийдеться евакуйовувати!!!

Хто і коли проводили громадські слухання, що до місця для сміттєзвалища? Хто надав дозвіл? А як же територіальні об'єднання громад? Сподіваюсь ми почуємо відповідь на ці запитання вже дуже скоро.

Звертаємось до всіх небайдужих громадян Яворівського району не дозволити привозити під свої домівки чуже сміття.

Особливо велике прохання до керівництва нашого району, жодні політичні зростання чи домовленості не варті нашого з вами здоров'я!», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Форпост, у понеділок, 30 січня, у Яворові відбудеться позачергове засідання Громадської ради при Яворівській РДА. Єдиним питанням, яке планує розглянути громадська рада є формування її позиції щодо сміттєзвалища на території колишнього підприємства «Сірка» у Яворівському районі.