img4698 2ae7b8a9a3aceef9b881c1e89e98364fЧлен виконавчого комітету міськради Орест Печенко увійшов до складу архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради. Відповідне рішення виконком міської ради прийняв у п'ятницю, 6 квітня, повідомляє Львівський портал.

Сьогодні виконком міськради затвердив нового члена містобудівної ради при управлінні архітектури та урбаністики – архітектора Миколу Шеремету.

Втім під час обговорення, секретар міської ради Анатолій Забарило запропонував також включити до містобудівної ради члена виконкому Ореста Печенка.

«Під час засідань виконкому у його членів часто виникає багато питань щодо будівництва. А з включенням Ореста Печенка у містобудівельну раду Львова цих питань, думаю, стане менше», – пояснив Анатолій Забарило.

У свою чергу, Орест Печенко проти такого рішення виконкому не заперечував.

А як зазначив головний архітектор Львова та голова містобудівної ради Юліан Чаплінський, обмежень щодо вибору членів ради немає, відтак також не був проти включення до неї Ореста Печенка.

Зазначимо, Орест Печенко увійшов до складу виконавчого комітету Львівської міської ради як представник громадськості навесні 2017 року за пропозицією депутатського корпусу.

Згідно з даними Дивись.інфо, офіційно про Оеста Печенка відомо, що він народився 1 квітня 1978 року у м. Львові.

У 1995 році закінчив із срібною медаллю СШ №87 у м. Львові. Цього ж року вступив у Державний університет «Львівська політехніка», у 2000 році перевівся у Львівський банківський інститут, який закінчив у 2003 році.

У 2007 році вступив в аспірантуру Львівського інституту банківської справи університету банківської справи НБУ, де заочно навчаюся та працюю над дисертаційною роботою до теперішнього часу.

Трудова діяльність:

З 1996 року по 2010 рік працював спеціалістом з фінансових питань українсько-чеського СП «Ройал ЛТД».

З серпня 2010 року за основним місцем роботи працюю заступником директора ТзОВ «Професійна ліга».

Член Народного Руху України з червня 2010 року.

З 29 січня 2015 року – член депутатської групи «Народний контроль» у Львівській міській раді.

Згідно із даними YouControl, Орест Печенко є засновником або кінцевим бенефіціарним власником 9 компаній: ТОВ «Спецбаза громадського харчування», основний вид діяльності – вантажний автомобільний транспорт; ТОВ «Гостинний двір» (не перебуває в процесі припинення, свідоцтво про державну реєстрацію недійсне); ТОВ «В Руслані», основний вид діяльності – діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування; ПП «Форсаж Львів», діяльність кафе; ТОВ «ТБ-Будінвест», діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування; ТОВ «Західноукраїнська текстильна компанія», роздрібна торгівля уживаними товарами в магазинах; ТОВ «Професійна ліга», видання газет (серед засновників значиться офшорна компанія, зареєстрована у Королівстві Монако); ТОВ «ЗФ Логістик», неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Щодо громадської діяльності, то Орест Печенко значиться серед засновників ГО «Народна Самооборонна Львівщини». Крім Печенка, серед засновників є Артем Хмиз, Юрій Мартинюк, Валерій Веремчук, Сергій Рянкель.

2014 року Орест Печенко та «Самооборона Львівщини» опинилися в центрі скандалу через нібито кришування підпільного грального бізнесу у Львові. Одна з причин – Орест Печенко до 2010 року займав посаду спеціаліста з фінансових питань українсько-чеського СП «Ройал ЛТД», що свого часу займала найбільшу частку ринку бізнесу гральних автоматів у Львові.

Нагадаємо, містобудівна рада Львова розглядає містобудівну і проектну документацію та надає виконавчому комітету міської ради рекомендації з питань планування, забудови та іншого використання територій.