492515156161Сьогодні, 10 квітня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР затвердили детальний план території, обмеженої вул. Старознесенською, регіональним ландшафтним парком «Знесіння», де зведуть готель «Kavalier Boutique». Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
Проте, активісти б'ють на сполох, адже план передбачає розширення місцевого готелю за рахунок історичної вілли Заадовичів, яка є нововиявленою пам'яткою архітектури, повідомляє сайт 032.ua.

Як повідомила голова ГО "Народна дія" Анна Біликівська у Фейсбуці, усі мешканці вулиці Старознесенської раніше в один голос висловились проти будівництва 4-поверхового житлового будинку (апарт-готелю) на 102 квартири навпроти церкви Вознесіння.

2969539017280480839773625328079777351860224n 5ac5cf4fcba0a"Цей готель своєю масою візуально розчавлює пам'ятку місцевого значення - церкву Вознесіння Господнього. Для обслуговування "готелю", (а насправді житла) потрібно розширити вулицю Старознесенську, з відкраюванням приватних територій. Для потреб готелю збираються знищити віллу Завадовичів за адресою вул. Старознесенська,66!!! Вілла Завадовичів, яка знаходиться у самому серці історично сформованого поселення, є одночасно і його візитною карткою поряд із церквою Вознесіння Господнього! Ця вілла була внесена у список нововиявлених пам’яток архітектури, пропонованих під державну охорону у дослідженні, виконаному спеціалістами Інституту «Укрзахідпроектреставрація» на замовлення дирекції ландшафтного історичного парку «Знесіння» ще у 1992 році!", - наголосила Анна Біликівська.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський переконує, що вілла залишиться неушкодженою.

«У цьому проекті є домовленість із забудовником про те, що він збереже віллу Завидовичів. Тобто детальний план території – це не є містобудівні умови та обмеження.

Власник готелю викупив усі приватні ділянки. І для того, щоб розширити готель, він повинен зробити містобудівну документацію – детальний план. У детальному плані спершу забудовник хотів чотириповерхову забудову, власне після громадських слухань містобудівельна радою було розширено вулицю, бо там немає хідника. Таке рішення дасть нам змогу розширити вулицю і зробити її більш комфортною й безпечною для дітей і пішоходів. Формується вулиця з двоповерхової і триповерхової забудови, де ця вілла має бути інтегрована у цю забудову.

Хочу наголосити, що сьогодні ми прийняли рішення не про містобудівні умови та обмеження, а про детальний план території», - зазначив начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський.