armia514546584645631Золочівський районний суд Львівської області засудив військовослужбовця, який у серпні 2015 року не повернувся зі звільнення. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє Status Quo.

Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачений служив майстром ремонтної майстерні електроспецобладнання ремонтного взводу спеціальних робіт ремонтно-технічної роти ремонтно- відновлювального батальйону артилерійського військової частини В3948.

26 серпня 2015 року в умовах особливого періоду він не повернувся із наданого йому звільнення до розташування військової частини (м. Золочів) та до 11 год. 00 хв. 22 червня 2016 року проводив час на власний розсуд, не вживаючи мір для повернення до військової частини і не заявляючи про своє місцезнаходження до правоохоронних органів чи органів державного управління.

Такі дії обвинуваченого кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 4 ст. 407 КК України, як нез'явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, військовослужбовцем (крім строкової служби).

В судовому засіданні обвинувачений винним себе в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Вказав, що щиро розкаюється у вчиненому, просив суворо не карати.

Суд визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4ст. 407 КК України, та призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте на підставі ст.75, 76 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.