img7492 1322324d4c2b5cb7f48ad7469ddcadf4На вул. Личаківській триває останній етап капітального ремонту дороги. Станом на сьогодні роботи зосередженні на відрізку від вул. Б. Котика до вул. Пасічної. Для оперативного виконання робіт ремонтні бригади працюють в кілька змін, запевняють у прес-службі міськради.

«Від 24 березня було перекрито рух транспортних засобів на останньому відрізку дороги вул. Личаківської на ділянці від вул. Долішньої до вул. Пасічної. Тут вже повністю демонтовано трамвайну колію та дорожнє покриття. Для пришвидшення робіт збільшено кількість робочих годин. Зараз ремонтні бригади працюють продовжений робочий день.

Роботи з ремонту вул. Личаківська проводяться за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Загальна вартість робіт 6 млн. євро. Вже сплачено 2,5 млн. євро. Підрядник – ТзОВ «Онур», виконує роботу згідно графіку. На ділянці від вул. Б. Котика до вул. Черемшини вже облаштовують дорожнє полотно, трамвайну колію та тротуари. Найскладніші роботи виникають при будівництві колектора, оскільки він знаходиться на глибині», - розповів в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський.

Станом на 10 квітня під час ремонтних робіт на вул. Личаківській виконано:

  • влаштування бруківки на проїзній частині дороги від вул. Мечникова до вул. Б. Котика – 6500 м2;
  • влаштування тротуару – 3500 м2;
  • влаштування плитки «Римський камінь» між трамвайними коліями – 2200 м2;
  • влаштування трамвайних колій – 500 м. п.;
  • влаштування металевих опор контактної мережі – 20 шт.;
  • влаштування опор освітлення – 26 шт.;
  • влаштування каналізаційного колектора від вул. Мечникова до вул. Пасічної – 736 м.п..

Залишилося влаштувати колектор довжиною 200 м.п. Також планується облаштувати розворотне кільце трамваю на вул. Личаківська – вул. Пасічна. Буде замінено трамвайну колію на нову.

«Максимально пришвидшуємо роботи, бо це стратегічна вулиця для Львова. Вночі не можемо працювати, бо поруч житлові будинки. Також потрібно дотримуватися правил техніки безпеки – адже вулиця відносно вузька, а працює техніка з широким захватом. Тому працюємо з 08.00 год ранку і до 22.00 год вечора.

Розрахунково до 17 серпня маємо вийти до вул. Пасічна і за два тижні плануємо облаштувати трамвайне кільця на вул. Пасічна. Намагатимемося пришвидшити усі роботи, та остаточно будемо розуміти як швидко можемо рухатися, коли побачимо, які є ґрунти і не буде проблем із старим колектором.

Отож, дорога до вул. Пасічної вскрита. Паралельно працюємо на трьох відрізках. Прокладаються трамвайні рейки австрійського виробництва, прокладається новий колектор, будуються нові камери. Будівництво нового колектора є надзвичайно важливим, адже тут є багато бічних вулиць і будинки з цих вулиць сходяться до цього колектора, який далі заходять в колектор на вул. Мечникова», - розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

За його словами, під час ремонту вул. Личаківська працює консультант – французька компанія «Egis», яка здійснює контроль за якістю виконання.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічної з розворотним кільцем). Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». Орієнтовна вартість робіт 6 млн. євро. В межах ремонту проводиться капітальна реконструкція дорожнього покриття, заміна трамвайної колії, контактної мережі та інженерних мереж, зокрема колектора.

Реконструкція вулиці здійснюється у три етапи. Перший етап - це роботи на перехресті вул. Личаківської з вул. Мечникова. Другий етап - роботи на ділянці від вул. Круп’ярської до вул. Б. Котика. І третій етап - від вул. Б.Котика до вул. Пасічної.

До слова, цього року у Львові також заплановано ремонт вул. Замарстинівської; реконструкція пл. Двірцевої; капітальний ремонт вул. Пластової; ремонт вул. Зимновідська-Станційна; завершити роботи з реконструкції шляхопроводу на вул. Городоцькій, 166, розпочати будівництво пішохідного мосту через залізничну колію на вул. А.Головатого-І.Сулими; будівництво шляхопроводу в районі вул. Т.Шевченка-О.Ковча.

На ці роботи з місцевого бюджету передбачено кошти в сумі – 577,1 млн. грн (в тому числі 511,3 млн. грн ЛКП «Львівавтодор»).