round 05 076 642bd19dВипускниця Львівського державного університету фізичної культури Марія Музичук здобула важливу перемогу в шостому турі особистого чемпіонату Європи у Словаччині. Білими фігурами Марія змусила росіянку Євгєнію Овод визнати поразку. Після цього успіху в активі Марії Музичук 5 очок (4 перемоги, 2 нічиї) і вона наздогнала поточних лідерів. Про це повідомив Львівський державний університет фізичної культури.

З однією шахісткою з числа лідерів – росіянкою Валєнтіною Гуніною Марія зіграла 14 квітня.

Суперницею іншої українки Анни Ушеніної, у котрої також п’ять очок, сьогодні буде ще одна росіянка Алєксандра Горячкіна, в якої 4,5 очок. Такий же очковий доробок і в ще однієї українки Юлії Осьмак, котра в сьомому турі зустрічатиметься з румункою Іріною Булмагою.

По 3,5 очок із шести можливих набрали ще дві українки – Ольга Бабій та Інна Гапоненко. Три очки в активі львів’янки Наталії Букси та Євгенії Долуханової, 2,5 – Наталії Жукової та Олени Мартинкової, два – Ольги Пруднікової та Мар’яни Худої.

Сьогодні, 15 квітня, єдиний вихідний день на чемпіонаті Європи, після чого відбудуться вирішальні чотири тури. Завершальний ігровий день – 19 квітня.