o 1cb6urd7jkbu1g6q1avoa8v4he1c16 квітня поблизу села Барвинівка, яке належить до Брониківської ОТГ, скинули близько 90 тонн відходів. Знайдені серед сміття документи свідчать, що воно, ймовірно, зі Львова. Журналісти Novograd.city, які сьогодні прибули на місце, побачили серед непотребу банківські чеки із львівського банку. Доречі, такий "привіт зі Львова" мешканці громади отримують не вперше. Минулого року в цей самий час неподалік від траси Київ-Чоп скинули дві вантажівки відходів.

Одним з перших появу гори сміття поблизу села помітив Микола Гордійчук, староста Барвинівського округу. Він говорить, що це сміття завозили вночі з п'ятниці на суботу.

Відходи скинули на землях поза межами громади. Це місце рідко відвідують люди. Староста припускає, що про ділянку гостям зі Львова розповів хтось із місцевих. Три купи із органічним сміттям вже почали розповсюджувати неприємний запах. Кажуть, що тут близько 90 т сміття.

"Ми тільки но прибрали в селі сміття перед Великоднем і проводами. І тут на тобі, підкинули чуже. Що з ним робити, не маю уявлення. Та однозначно, що буду просити місцеві господарства, аби допомогли вирішити цю проблему", – каже Микола Гордійчук.

Також Novograd.city стало відомо, що у п'ятницю працівник одного з лісових господарств Новоград-Волинщини, на території колишнього полігону у селі Чижівка, побачив купи сміття.

На місце події викликали слідчо-оперативну група поліції. Під час перевірки слідчий, оглянувши територію, припустив, що тут скинули сміття до десяти вантажівок вагою близько 30 тонн кожна. Поліція встановила, що скид сміття був з 6 по 13 квітня. Серед відходів також знайшли чеки з львівської аптеки.

o 1cb6usb491r4s1ih8vne1f0a2t39