zakon ob obrazovanyyГоловним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області на виконання протокольного рішення за результатами засідання Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 11 та наказу ДСНС № 202 від 29.03.2018 р. розпочато перевірки загальноосвітніх та дошкільних дитячих закладів і закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням, пише Status Quo.

За даними прес-служба ДСНС України у Львівській області, під час перевірок дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів виявлено 145 порушень, з яких 87 порушень не усунуто протягом попередніх років. Так, у 9  закладах відсутні або несправні автоматичні системи протипожежного захисту, у 2 закладах відсутнє або несправне внутрішнє протипожежне водопостачання; 6 будівель потребують заміни або ремонту систем електропостачання, у 4 будівлях необхідно перепланувати шляхи евакуації, 4 будівлі необхідно обладнати первинними засобами пожежогасіння.

За порушення вимог пожежної безпеки та невиконання запропонованих приписами територіальних органів ДСНС заходів до адміністративної відповідальності притягнуто 18 керівників закладів і відповідальних посадових осіб.

Результати перевірки навчальних закладів можна переглянути тут.