motoparkovka grodno 1
Фото ілюстративне
На сайті Львівської міської ради зареєстрували петицію щодо необхідності створення у Львові зон для паркування мототехніки. Автором ініціативи виступив Руслан Сазонов. Збір підписів розпочався вчора, 19 квітня.

«У зв'язку із популяризацією моторуху в Україні за останні роки виникла необхідність змін у інфраструктурі міста. За останні роки кількість мотоциклістів у м.Львові значно збільшилась. Проте, відношення до них зі сторони водіїв автотранспорту, як до велосипедистів. Одночасно з цим, якщо моторух в Україні буде розвиватись і люди будуть обирати мотоцикли замість авто, кількість заторів на дорогах значно зменшиться. Проте, існує страх купувати та використовувати мото-транспорт кожен день, у зв'язку із великою кількістю викрадень. Мотоцикли просто немає де залишити під наглядом», - йдеться у петиції.

Автор ініціативи пропонує зобов'язати керівництво ТРЦ, адміністративних будівель тощо, «за можливості, обладнувати паркінги зонами для паркування мототехніки, які будуть знаходитись близько до входу та бажано під охороною/відеоспостереженням з метою виключення можливості викрадення».

Як зазначає Руслан Сазонов, вказана практика отримала розвиток в Європі, Сполучених Штатах Америки та починає запроваджуватись у деяких країнах СНД. 

«Це не займе багато місця, проте це значно додасть зручності водіям мотоциклів, водіям автотранспорту та пішоходам. Також можна спостерігати таке явище, коли мототранспорт, при паркуванні на вже обладнаних місцях для автомобілів, займає не ефективно велику площу (ціле паркомісце). Таким чином, можна оптимізувати простір вже існуючих парковок - 2 автомобільних паркомісця можуть вмістити до 6-8 одиниць мототехніки.