30725488 1852460308179672 72157469207429120 n«Ми сиділи в "Біскотті", Олег пив чай без цукру, я - еспрессо і розмовляли. Поки Олег перекусував, виклала варіанти лікування, а тоді сиділа і слухала. Олег на диво відкритий, розсудливий і спокійний, спілкуватися з ним цікаво і просто», - так написала про свою зустріч із чоловіком Олегом з великою пухлиною на обличчі, про якого за кілька днів дізналася ледь не уся Україна, волонтерка Оксана Льода.

Нагадаємо, жінка вирішила допомогти незнайомцеві та розповіла про його проблему у соцмережі, закликаючи небайдужих не залишатися осторонь. На її заклик відгукнулось чимало людей, серед яких журналісти та депутати, а також лікарі і проект "Я соромлюсь свого тіла" телеканалу СТБ. Залишалось лише дочекатися, чи погодиться сам Олег на таку підтримку. І він погодився.

Оксана Льода розповіла, що Олег народився і виріс у Львові. Коли навчався у восьмому класі, від раку померла мама. Батько продав квартиру і переїхали до старенької бабусі в один із райцентрів, у тій хатині Олег і зараз мешкає. Коли закінчив школу - помер батько, хлопець залишився сам, жодної родини нема. Працював реалізатором на ринку.

А тоді з'явилася пухлина. Олег сподівався, що розсмокчеться…

«Далі з розмови стало зрозуміло, що мамина смерть дуже вразила його. Звідси й страх перед операцією. Ну, і кошти. Не хочу образити нікого з медиків, але кого дуритимемо? Нема у нас безоплатної медицини. Досі нема. Хлопець цікавиться новинами, винаймає подобово квартирку на кілька днів, очевидно місця щасливого дитинства ваблять. Але це белетристика. А тепер - реалії. Для участі в проекті СТБ потрібно зробити МРТ, щоб команда визначилася, хто і що оперуватиме. Чим швидше зробимо, тим швидше почнемо. До поїзки в Київ треба винайняти квартиру. Олега готові прийняти у хостелі, але хлопцеві буде незатишно поміж людьми», - розповіла Оксана Льода.

Волонтерка пообіцяла і надалі інформувати про розвиток подій та ще раз подякувала усім, хто не залишився осторонь, а також усім, хто продовжуватиме підтримувати чоловіка у його боротьбі з недугою.

Усіх, хто має бажання допомогти, просять звертатися за телефоном 0672913063.