im578x383 787У Львові понад 22 тисячі мешканців підписали декларації з лікарем. Про це пише Tvoemisto.tv з посиланням на керівника управління охорони здоров’я ЛМР Володимира Зуба.

«Станом на сьогодні підписано понад 22 тисячі декларацій. Лікарі львівських медичних установ з кінця минулого року мають електронні цифрові підписи, а станом на квітень — разом з медзакладами зареєструвались у системі еHealth. Крім цього, кожен лікар має персональний комп’ютер», — розповів Володимир Зуб.

Водночас, в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook, що за три тижні від старту кампанії з підписання електронних декларацій з лікарями нею скористалися понад мільйон користувачів.

Нагадаємо, пацієнти почали підписувати декларації лікарями 2 квітня. Однак у Львові перенесли підписання декларацій через юридичні узгодження та відсутність документів, що регламентують роботу e-Health.

Зокрема йдеться про надійне збереження персональних даних мешканців Львова, а на сьогодні немає жодного юридичного документу, який би дав головному лікарю гарантію, що всі дані, зібрані від пацієнтів, будуть надійно захищені. Втім із 6 квітня усі медзаклади міста приєдналися до системи «Електронне здоров’я».